SNV traži prostor za održavanje sabora. Vladiku Teodosija pozivaju da blagoslovi skup

Organizacioni odbor Sabora Srpskog nacionalnog veća (SNV) saopštio je da je nakon vanredne sednice  koja je održana u Severnoj Mitrovici doneo tri nove odluke u vezi sa novim terminom i mestom održavanje Sabora ove organizacije, koji je prethodno najavljivan za danas, 26. avgusta, ali je otkazan.

Do održavanja Sabora nije došlo jer su prostorije u kojima je trebao da se održi, a to je velika sala Doma kulture Gračanica, kako je saopštio direktor ove ustanove Živojin Rakočević, za danas zauzeta.

Na osnovu odluka organizacionog odbora Sabora SNV nove zahteve za održavanje skupa podneće svim domovima kulture na Kosovu u srpskim sredinama –  Gračanici, Štrpcu, Leposaviću, Zvečanu, Zubinom Potoku, Šilovu i Ranilugu.

Navode da će zahtev podneti i Tehničkoj školi u Severnoj Mitrovici.

SNV će i od vladike Teodosija tražiti blagoslov da skup održe u porti manastira Gračanica.

Podsetimo, Srpsko nacionalno veće uputilo je poziv episkopu raško-prizrenskom Teodosiju da prisustvuje Saboru, koji je prethodno bio zakazan za danas, međutim iz eparhije raško prizrenske su odgovorili da vladika neće prisustvovati skupu, jer kako je navedeno „nisu u mogućnosti da učestvuju u skupovima političke prirode“. 

Srpsko nacionalno veće takođe je saopštilo da će nakon novih poslatih zahteva, odgovore čekati do 15. septembra nakon čega će odrediti mesto i datum održavanja Sabora. 

Izvor :
Medija centar Čaglavica