Odložen Sabor Srpskog nacionalnog veća

Sabor Srpskog nacionalnog veća koji je trebalo da bude održan 26. avgusta u Gračanici je odložen zbog nemogućnosti da Organizacioni odbor obezbedi salu za njegovo održavanje, saopšteno je iz SNV.

„Naime, u toku dogovaranja oko korišćenja Doma kulture u Gračanici, došlo je do nesporazuma koji su otklonjeni upućivanjem zvaničnog zahteva njegovoj upravi. Iako je Odbor još 16. avgusta mejlom podneo zahtev Domu kulture u Gračanici da ustupi veliku salu u kojoj bi se održao Sabor, 20. i 22. avgusta zahtevao hitan odgovor, do danas Uprava Doma nije odgovorila, niti pozitivno niti negativno, te smatramo da je naš zahtev odbijen“, naveli su iz Srpskog nacionalnog veća.

Dodaju da razlozi zašto nema odgovora, nisu poznati Organizacionom odboru.

„U nemogućnosti da pronađe drugu salu za 400 delegata i gostiju koji su pozvani da prisustvuju Saboru, nije postojala druga mogućnost već da dođe do njegovog odlaganja. Odbor nije prihvatio predloge da se ovako veliki nacionalni skup, koji se organizuje u sudbonosnom trenutku za kosovsko-metohijske Srbe, održava po restoranima i kafanama, pored postojećeg Doma kulture u Gračanici“, napominju.

Novi termin i mesto održavanja Sabora, kako navode, biće naknadno saopšteni.

„Izražavamo žaljenje i izvinjenje svim pozvanima na Sabor, posebno predstavnicima prognanih Srba i gostiju iz centralne Srbije“, zaključili su.