Vjosa Osmani potvrdila – izbori na severu Kosova 18. decembra

Kosovska predsednica Vjosa Osmani raspisala je vanredne izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova – Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan za 18. decemar.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Vjose Osmani navodi da je ova odluka došla nakon konsultacija sa predstavnicima političkih partijama i CIK-om.

„Zadužuje se Centralna izborna komisija Republike Kosovo da preduzme sve neophodne radnje za organizovanje i održavanje izbora za gradonačelnika opština: Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, u skladu sa ovom odlukom i zakonom na snazi“, navodi se u saopštenju.  

Podsetimo, predsednica Kosova Vjosa Osmani danas se sastala sa predstavnicima političkih partija nakon čega je na konferenciji za medije istakla da će se obratiti međunarodnim partnerima sa zahtevom za praćenje predstojećih izbora na severu, kao i da će tražiti što veće međunarodno prisustvo i učešće u ovom izbornom procesu.

Takođe je naglasila i da će bezbednosne institucije preduzetni sve mere kako bi se građani bez obzira na etničku pripadnost, osećali zaštićeno, bezbedno i ostvarili svoja ustavna prava.

Izvor :
Medija centar Čaglavica