Uklonjeno „obaveštenje“ za prijem sekretarica u MZP koje su spremne da fizički opterete kičmu i oči

Nakon sto je Medija centar objavio vest pod naslovom „Ministar Nenad Rašić zapošljava sekretarice koje su spremne da fizički opterete kičmu i oči?“ Ministarstvo za zajednice i povratak je sa svoje zvanične Fejsbuk stranice uklonilo  „obaveštenje“, kojim je pozivalo građane da konkurišu za „poziciju ličnog asistenta ministra“.

Ministarstvo za zajednice i povratak objavilo je danas uslove za kandidate za ovaj posao, ali i opis njihovih „radnih obaveza“. Medija centar objavio je nekoliko tih „obaveza“, ali i kompletno obaveštenje.

„Svoj posao poslovna sekretarica obavlja u kancelariji u kojoj se nalazi uglavnom sama, ali u nekim kompanijama i uz druge službenike“.

„Na visokom organizacionom nivou sekretarica ima zasebnu kancelariju koja je često odmah uz kancelariju rukovodioca“.

„Zbog prirode posla potrebno je da čitavo radno vreme provede na svom radnom mestu, sedeći za kancelarijskim stolom, najčešće za računarom, što često predstavlja veliko fizičko opterećenje prvenstveno za kičmu i oči“.

„Tokom radnog dana odgovara na brojne telefonske pozive ili sama mora telefonirati poslovnim partnerima ili klijentima“.

„Mora biti uporna i strpljiva kad su linije zauzete i ljubazno razgovarati čak i kad su sagovornici neugodni“.

„U njenoj kancelariji često zvoni telefon, nekada i više telefona istovremeno. Ljudi istovremeno ulaze i izlaze, traže podatke, ostavljaju poruke ili čekaju na sastanak s rukovodiocem“.

„Zbog svega toga sekretarici je oteženo, ali vrlo neophodno održavanje pažnje“.

Iako je obrisano sa zvanične stranice Ministarstva za zajednice i povratak, detalje ovog obaveštenja možete pročitati na fotografijama koje je Medija centar napravio i objavio pre nego što je objava uklonjena. 

Izvor :
Medija centar Čaglavica