Ministar Nenad Rašić zapošljava sekretarice koje su spremne da fizički opterete kičmu i oči?

Ministarstvo za zajednice i povratak objavilo je na svojoj Fejsbuk stranici obaveštenje, kojim poziva „građane da mogu da se prijave za poziciju ličnog asistenta ministra“.

Navodi se da zbog obima posla i ispunjavanja zakonskih obavezua u funkcionisanju ministarstva „ministar traži zapošljavanje dva asistenta, kako bi ministarstvo moglo nesmetano da funkcioniše“.

Međutim pored uslova za kandidate za ove pozicije u obaveštenju se navodi i opis radnih obaveza, koji su nesvakidašnji kad su konkursi za posao u pitanju.

Primera radi u „opisu radnih obaveza“ stoji da:

„Svoj posao poslovna sekretarica obavlja u kancelariji u kojoj se nalazi uglavnom sama, ali u nekim kompanijama i uz druge službenike“.

„Na visokom organizacionom nivou sekretarica ima zasebnu kancelariju koja je često odmah uz kancelariju rukovodioca“.

„Zbog prirode posla potrebno je da čitavo radno vreme provede na svom radnom mestu, sedeći za kancelarijskim stolom, najčešće za računarom, što često predstavlja veliko fizičko opterećenje prvenstveno za kičmu i oči“.

„Tokom radnog dana odgovara na brojne telefonske pozive ili sama mora telefonirati poslovnim partnerima ili klijentima“.

„Mora biti uporna i strpljiva kad su linije zauzete i ljubazno razgovarati čak i kad su sagovornici neugodni“.

„U njenoj kancelariji često zvoni telefon, nekada i više telefona istovremeno. Ljudi istovremeno ulaze i izlaze, traže podatke, ostavljaju poruke ili čekaju na sastanak s rukovodiocem“.

„Zbog svega toga sekretarici je oteženo, ali vrlo neophodno održavanje pažnje“.

Ostale detalje ovog obaveštenja možete pročitati na Fejsbuk stranici Ministarstva za zejdinice i povratak u Vladi Kosova.

Medija centar pokušao je da o ovom nesvakidašnjem „konkursu“ razgovara sa ministrom za zajednice i povratak Nenadom Rašiće, ali se on nije javljao na telefon.

Izvor :
Medija centar Čaglavica