Srpska lista o presudi: Neutemeljena i lišena svih dokaza

Srpska lista ocenila je da je presuda četvorici optuženih za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, neutemeljena, lišena svih dokaza i politički motivisana.

“Drakonska, ničim utemeljena, lišena svih dokaza i politički montirana presuda Kurtijevog kvazi suda protiv četvorice Srba na Vidovdan je nastavak etničkog čišćenja Kosova i Metohije kroz jasno i nedvosmisleno, institucionalno nasilje koje Kurtijev režim sprovodi unazad tri godine nad srpskim narodom”, stoji u saopštenju Srpske liste povodom presude četvorici Srba za pomaganje u slučaju ubistva srpskog političara.

Presudom će, ističu, i ovaj Vidovdan ostati “crnim slovima” upisan u svest srpskog naroda.

“Sudije, kadije i dželati bez ikakvog osnova odlučili da u svoje kazamate pošalju još četvoricu nevinih Srba sa ciljem zastrašivanja srpskog naroda”, dodaju.

Hapšenja i presude nevinim Srbima, bez ikakvog osnova i dokaza nisu slučajnosti, napominju iz Srpske liste, već jasna poruka da se može suditi i zatvarati svako ko je Srbin i da sva pravila, zakonske norme i ljudska prava ne znače ništa ako ste Srbin na Kosovu.

“Tri puta menjana optužnica, montirane optužbe, svedočenja koja ničim nisu dokazala krivicu Rošića, Markovića, Nedeljkovića i Jovanovića su obeležila ovu farsu koju Kurtijev režim smatra sudskim procesom. Ipak, to nije sprečilo Kurtija da na Vidovdan pokaže koliko mrzi Srbe i koliko želi da protera sve srpsko”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da srpski narod nikada neće gledati Rošića, Spasojevića, Nedeljkovića i Jovanovića kao krivce za Oliverovo ubistvo, “već kao žrtve režima Aljbina Kurtija”.

“Ova sramna i lažna presuda je posebno opasna jer se njome pripisuje krivica ljudima koji nisu učinili to za šta su osuđeni, a oni koji su pravi izvršioci i nalogodavci ostaju sa tom presudom zaštićeni”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor :
Kim