Radnici KEDS-a ponovo „zaboravili“ da reše problem u Čaglavici – Medija centar i još četiri domaćinstva i dalje bez jedne faze

Preksinoć 03.01.2023. godine, nekoliko sati nakon što je direktor Medija centra Čaglavica Budimir Ničić prijavio kosovskoj policiji u Gračanici ugrožavanje bezbednosti zbog oštećenja podzemnog strujnog kabla, na teren su izašli radnici KEDS-a koji su obećali da će „kvar biti otklonjen u naredna dva dana“. Međutim, prema rečima Ničića problem i danas nije rešen.

„Preksinoć su došli radnici KEDS-a kamionom i korpom koja služi za visinske radove. Rekao sam im da su trebali bagerom da dođu, jer je pokidan podzemni kabal. Imao sam utisak da ne znaju u čemu je problem iako su pre 20 dana njihove kolege utvrdile da je pokidan ili oštećen podzemni kabal i da su tada rekli da će uskoro doći bagerom da iskopaju i zamene taj kabal. Međutim, nakon pola sata „objašnjavanja“ obećali su da će „sutra“ (4.01.2023) ili „preksutra“ (5.01.2023.) doći bagerom i da će zameniti kabal. Međutim slagali su kao i njihove kolege od pre dvadesetak dana“, navodi Ničić.

Medija centar i još četiri domaćinstva, koja se nalaze u blizini Medija centra nemaju jednu fazu struje skoro mesec dana, jer je najverovatnije novi komšija Albanac, koji gradi kuću u blizini Medija centra, samostalno obavljao strujne radove i tom prilikom verovatno oštetio kabal.

Prema rečima Ničića radnici KEDS-a, koji su preksinoć izašli na teren nisu znali ili nisu želeli da govore srpski.

„Pre nego što su došli zvali su me telefonom i pričali albanski. Uspeo sam da se nekako sporazumem i dam im adresu gde treba da dođu, a u međuvremenu sam morao da angažujem prevodioca jer nisu hteli ili nisu znali da govore srpski“.

Ničić navodi da je i danas peti put u poslednjih dvadesetak dana prijavio ovaj problem KEDS-u, ali da će slučaj ponovo prijaviti kosovskoj policiji, kao i opštini Gračanica.

„Mislim da bi policija trebalo da utvrdi ko na javnoj površini sam uklanja električne stubove i sprovodi i oštećuje podzemni kabal i na taj način dovodi u opasnost građane koji su bez jedne faze skoro mesec dana. Svi mi smo prespojili fazu, ali je sada opterećenje veliko i verovatno može doći i do nekog požara. Takođe smatram da bi i opština Gračanica trebalo da utvrdi da li novi komšija ima dozvolu za izgradnju objekta i ako ima da li je ispoštovao sve procedure“, naveo je Ničić. 

Podsetimo, u Medija centru Čaglavica se 2012. godine, najerovatnije zbog problema sa strujom dogodio požar u kojem je skoro u potpunosti izgoreo TV strudio. Tada je u požaru deo opreme Medija centra za TV produkciju u potpunosti uništen, a jedan deo delimično oštećen. Policija Kosova je tada vršila uviđaj oko 10 sati, a Medija centar do danas nije zvanično dobio potvrdu šta je tačno bio uzrok požara.

Izvor :
Medija centar Čaglavica