Medija centar Čaglavica bez jedne faze skoro mesec dana. Nakon nereagovanja KEDS-a slučaj prijavljen policiji

Medija centar i još četiri domaćinstva u Čaglavici, koja se nalaze u blizini Medija centra, već skoro mesec dana su bez jedne faze električne energije.

Ekipe KEDS-a su prošlog meseca, nakon prijave kvara od strane Medija centra i pojedinih meštana u dva navrata izlazile na teren i utvrdile da je oštećen podzemni kabal u blizini Medija centra gde su se nedavno odvijali radovi na društvenoj imovini od strane novog komšije koji gradi kuću.

Meštanin Čaglavice koji je bez jedne faze od 8.12.2023. godine za Medija centar kaže da su radnici KEDS-a 12.12.2023. godine „pronašli“ mesto gde je oštećen podzemni kabal, ali da ne znaju kad će rešiti ovaj problem.

„Radnici KEDS-a su ustanovili da je prekid u podzemnom kablu koji je oštećen na mestu gde je kopao novi komšija, da li za kanalizacionu mrežu ili za svoj strujni kabal ne znam. Rekli su nam da treba da dođe bager da kopa, pa da zamene kabal valjda, ali nema ga već skoro mesec dana, niti će da dođe jer su u pitanju Srbi, da je u pitanju neka albanska porodica napravili bi za dva sata“, naveo je meštanin Čaglavice.

Direktor Medija centra Čaglavica Budimi Ničić danas je kosovskoj policiji u Gračanici prijavio ovu „havariju“.

„Mi smo pre 11 godina najverovatnije zbog struje imali požar u studiju Medija centra i štetu od oko 15 000 evra. Do danas nismo dobili potvrdu šta je tačno bio uzrok požara, iako je policija tada vršila uviđaj više od 10 sati. Zato sam danas prijavio policiji to, da je neko prema tvrdnjama radnika KEDS-a pokidao podzemni kabal za struju i zbog toga od 8.12.2023.godine nemamo jednu fazu. Četiri puta sam od tada zvao KEDS i prijavljivao to, ali još uvek nisu došli da zamene kabal i otklone kvar“.

Ničić navodi da ova „situacija“ otežava rad Medija centra.

„Prvih desetak dana smo koristili agregat i trošili oko 50 evra dnevno, jer smo očekivali da će brzo otkloniti kvar. Posle toga smo prespojili fazu i sad je opterećenje veliko jer neke prostorije Medija centra grejemo na struju i sva je sreća što nije previše hladno, ali nakon nedelje kada se očekuju niže temperature ne znam šta će biti“, naveo je Ničić.

Ničić kaže da je o ovome pre oko 20 dana obavestio i opštinu Gračanica, ali da su mu rekli da je to u nadležnosti KEDS-a.

Izvor :
Medija centar Čaglavica