Radnici KBC-a u Gračanici otkazali protest, dobili poziv iz Beograda

Radnici Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici otkazali su za sada protest  koji su planirali da održe 24.01.2022. godine u Gračanici.

Protest su, kako je za Medija centar potvrdio jedan od organizatora, za sada otkazali zato što su dobili poziv da se u ponedeljak sastanu sa predstavnicima Ministarstva zdravlja Republike Srbije kako bi pronašli odgovarajuće rešenje.

Izvor Medija centra navodi da im je u organizaciji sastanka sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, gde očekuju da će biti i ministar Zlatibor Lončar, pomogao Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“ sa sedištem u Beogradu.

Predsednik Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“  Zoran Ilić potvrdio je za Medija centar ovu informaciju, rekavši da je apelovao na zaposlene da ne protestuju, već da pokušaju da kroz pregovore pronađu rešenje.

„Nakon saznanja da su radnici KBC-a najavili protest kontakrirao sam Ministarstvo zdravlja i imam obećanje da ćemo održati sastanak na kome će doći zaposleni iz KBC-a u Gračanici, a nadam se i direktor, gde ćemo pokušati da pronađemo rešenje i to rešimo mirnim putem“, rekao je Ilić.

On je naveo je da je ovaj Sindikat pre oko mesec i po dana zatražio od Minstarstva zdravlja  rešavanje problema pojedinih ljudi, koji su zaposleni u KBC-u u Gračanici.

„Mi smo pre mesec i nešto dana  taj problem izneli u Ministarstvu zdravlja i tad je već i ministar Zlatibor Lončar obećao da će za te ljude koji žive na Kosovu da organizuje prevoz, ali ostaje još nerešeno pitanje za ove ljude koji dolaze iz centralne Srbijem i ja se nadam da ćemo iznaći neko najbolje rešenje“, naveo je Ilić za Medija centar.

Sa koji se problemima suočavaju pojedini radnici KBC-a u Gračanici i zašto su najavili protest, pročitajte ovde.

Izvor :
Medija centar Čaglavica