Opština Gračanica još nije objavila usvojenu Odluku o razmeni nepokretne imovine, a pokrenula postupak za poništenje

Opstina Gračanica još uvek nije objavila Odluku o razmeni nepokretne imovine koju je Skupština opštine Gračanica (SO) usvojila 28.09.2022. godine, kao ni zapisnik sa te sednice.

Na zvaničnom sajtu ove opštine danas je objavljena Odluka o usvajanju budžeta Opštine Gračanica za period 2023-2025.godine, koja je jednoglasno usvojena na istoj sednici SO Gračanica 28.09.2022. godine.

Podsetimo, gradonačelnica Gračanice saopštila je 05.10.2022. godine da je zajedno sa odbornicima Skupštine opštine i uz konsultacije sa predsedavajućim SO, a uvažavajući interese naroda, pokrenula postupak za poništenje predloga Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine donete na sednici 28. 09.2022. godine.

Predsednik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić rekao je juče za Medija centar u Čaglavici da ako ova odluka ne bude ukinuta,  da je spreman da opštini Gračanica ustupi svoj put od 20 ari, za koji tvrdi da je od strateškog značaja “za neki hektar zemlje u Gračanici, makar to bio i kamenjar”.

Nekoliko dana nakon usvajanja Odluke o razmeni nepokretne imovine u Gračanici je održan skup na kojem je počelo potpisivanje peticije za poništenje te odluke.

Izvor :
Medija centar Čaglavica