Opština Gračanica ipak ima vremena za ostavke i razrešenja svojih direktora

Bivša direktorka Odeljenja inspekcije u opštini Gračanica podnela je neopozivu ostavku na ovu poziciju 11.09.2023. godine, piše u dokumentu koji je Medija centar danas dobio od opštine Gračanica.

„Razlozi za podnošenje ostavke su lične i privatne prirode, kao i angažovanje na drugoj radnoj poziciji“, navela je Jelena Stojanović, obaveštavajući gradonačelnicu Gračanice Ljiljanu Šubarić da podnosi „neopozivu ostavku, na radno mesto direktor Odeljenja inspekcije“.

Medija centar Čaglavica objavio je 14.09.2023. godine, pozivajući se na neimenovane izvore, da je direktorka Odeljenja inspekcije u opštini Gračanica Jelena Stojanović podnela je ostavku na ovu funkciju, a jedan od razloga za to su  „radnje“ koje se odnose na uzurpaciju opštinske zemlje u Čaglavici.

Međutim opština Gračanica je u više navrata odbijala da odgovori na konkretna pitanja Medija centra u vezi sa ostavkom Jelene Stojanović, ali i drugih direktora koji su “promenjeni” u proteklom periodu.

Tek nakon što je Medija centar uputio zahtev službeniku za pristup javnim dokumentima opštine Gračanica Nebojši Ćirkoviću, Medija centru je dostavljena ostavka direktorke Odeljenja inspekcije Jelene Stojanović, Zahtev za razrešenje dužnosti direktorke  Odeljenja za planiranje, urbanizam i zaštitu životne sredine Mirjane Stanojević, kao i Odluke o njihovom razrešenju.

Direktorka Odeljenja za planiranje, urbanizam i zaštitu životne sredine Mirjane Stanojević  Zahtev za razrešenje podnela je 05.07.2022. godine.

“Ovim putem upućujem zahtev da me razrešite dužnosti direktora. Razlog je lične prirode, jer nisam u mogućnosti da obavljam dužnost na mestu rukovodioca ovog odeljenja”, piše u Zahtevu za razrešenje dužnosti direktora koji je gradonačelnici Gračanice tada uputila Mirjana Stanojević.

Takođe Medija centru je dostavljena i Odluka o razrešenju direktora Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Aleksandra Popovića.

Međutim, zanimljivo je da je ova Odluka pod delovodnim brojem 4410/23 zavedena 14.08.2023. godine, a da je dužnosti razrešen 10 dana kasnije, odnosno 24.08.2023. godine i to bez ikakvog obrazloženja.

Izvor :
Medija centar Čaglavica