Jelena Stojanović nije više direktorka Inspekcije, potvrđeno Medija centru iz opštine Gračanica

Medija centar Čaglavica objavio je juče informaciju, pozivajući se na svoje neimenovane izvore, da je direktorka Odeljenja opštine Gračanica Jelena Stojanović podnela ostavku na ovu funkciju. Prethodno je Medija centar zatražio odgovore od opštine Gračanica na sledeća pitanja – da li je tačno da je direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović smenjena, odnosno da je podnela ostavku? Takođe smo, ako je odgovor potvrdan, zatražili i obrazloženje, kao i to da li je imenovan novi direktor?

Međutim odgovor je iz informativne službe opštine Gračanica stigao danas, koji prenosimo u celosti.

„Zahvaljujemo se na interesovanju koje ste iskazali za personalna rešenja na mestu rukovodeće/ćeg direktora inspekcije opštine Gračanica, kako pitanjima, tako i tekstom.

U cilju poštovanja interesa javnosti i kako bi otklonili svaku sumnju ili špekulaciju oko pomenute teme, želimo da sa Vama podelimo sledeće:

Predsednica opštine u okviru svojih nadleženost ima prava i mogućnosti da postavlja i razrešava rukovodice postojećih direktorata opštine Gračanica, posebno u cilju kreiranja tima koji će najviše odgovarati postojećim okolnostima u kojima jedna lokalna samouprava deluje. Promena na mestu direktorice inspekcije Jelene Stojanović, nije nikakva tajna, kao što nisu bile tajne ni ranije promene na rukovodećim pozicijama, takođe važnih direktorata, kakvi su Urbanizam i Zdravstvena zaštita. Da podsetimo javnost ovo je treća promena na mestu rukovodioca direktorata u mandatu predsednice opštine.

Što se tiče novog kadrovskog rešenja na mestu rukovodećeg, javnost će biti odmah obaveštena po postavljenju novog rukovodioca“, navodi se u odgovoru informativne službe opštine Gračanica.

Izvor :
Medija centar Čaglavica