Momčilo Trajković večeras ponovo zadržan na Merdaru, pušten posle dva i po sata

Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković večeras je ponovo zadržan od strane srpske policije na prelazu Merdare po povratku iz Niša gde je bio na sahrani Miroslava Šolevića.

Trajković je za Medija centar potvrdio da mu je dozvoljeno da uđe na Kosovo nakon dva i po sata zadržavanja.

Prethodno je sa Merdara dok je čekao „proveru“ objavio  poruku na svojoj Fejsbuk stranici gde je naveo da kod sebe nema terapiju koju iz zdravstvenih razloga koristi.

„Ugrožen sam, kod sebe nemam terapiju koju pijem zbog srčanih problema. Takođe kod sebe nemam ni insulin, koji primam svake večeri u 22 sata“, napisao je Trajković.

Uz ove reči Trajković je objavio i video poruku.

„Razumem da se neko ne slaže sa mojim političkim stavovima, ali ne može to da bude razlog da se na ovaj način upotrebljavaju institucije sistema, službe, kako bi se ućutali neistomišljenici. Ako postoji nešto treba da me procesuiraju i da to što imaju dokažu, a ne da me već pet godina maltretiraju. Ja pet godina ovako, nekad kraće nekad duže čekam i Vučić mi je na ovaj način oduzeo desetine dana života ovde zarobljen na Merdaru i na drugim punktovima prilikom izlazka sa Kosova ili povratka iz centralne Srbije na Kosovo. Ništa mi ne preostaje nego da izdržim“, rekao je Trajković.

Momčilo Trajković jutros je na istom prelazu zadržan dva sata kad je sa Kosova ulazio u centralnu Srbiji.  

Izvor :
Medija centar Čaglavica