Momčilo Trajković dva sata bio zadržan na Merdaru. Poručuje Vučiću da ničija nije gorela do zore

Predsenik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajkovć saopštio je da je danas prilikom ulaska u centralnu Srbiju iz pravca Kosova na administrativnom prelazu Merdare zadržan dva sata od strane pripadnika policije Republike Srbije.

„Nakon dva sata čekanja dozvoljeno mi je da uđem u centralnu Srbiju. Policijski službenici bili su korektni“, naveo je Trajkovć u jednoj od video objava na svojoj Fejsbuk stranici

Trajković je naveo da je jutros krenuo na sahranu Miroslava Šolevića jednog od lidera Srpskog pokreta otpora osamdesetih godina.

Trajković je naveo da ovo nije prvi put da je zadržavan na prelazima i da to traje punih pet godina.

„Ja stoički izdržavam torturu, maltretiranje, iživljavaje režima Aleksandra Vučića i njegovih službi. Krenuo sam na sahranu mog prijatelja Miroslava Šolevića. Imam obavezu da se danas u ime kosovskih Srba oprostim i pitam brate Šole da li smo se za ovo borili. Zamislite da nas naša policija maltretira zbog političkih neslaganja sa velikim vođom, zbog njegove politike i katostrafalne politike koju vodi prema Srbima sa Kosova i Metohije. Evo, oni koji izdaju, maltretiraju one koji se bore za ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji. Neće me to pokolebati, nastaviću žestoku bitku i borbu protiv katastrofalne izdajničke politike Aleksandra Vučića. On zna šta radi, ali plašim se da je u svemu ovome preterao. Od patriota, ljudi koji žive na KiM, koji se bore da ostanu želi da napravi izdajnike. Jednog takvog ocrnjenog, ukaljanog su već likvidarali, našeg Olivera Ivanovića i ovo je samo model njegovog ponašanja i ponašanja njegove vlasti, ne samo prema meni nego prema jednoj tragediji naroda kojoj je on mnogo doprineo. Međutm, ničija do zore nije gorela pa ni Vučićeva – nadam se da će se uskoro i ugasiti“.

Trajković koji je i jedan od inicijatora obnavljanja rada Srpskog nacionalnog veća smatra da je razlog za najnovije pooštravanje mera protiv njega  nedavna odluka o organizovanju velikog skupa Srpskog nacioalnog veća.

„Održaćemo skup i videće čitava Srbija da Vučić nema podršku ovoga naroda, da je on izigran i da je pritisnut ućutao i samo čeka kad ce da eksplodira“, naveo je između ostalog Trajković.

Izvor :
Medija centar Čaglavica