Opština Štrpce: Tvrdnje Nenada Rašića da opština nije izdavala građanima dokumenta neistinite

Opština Štrpce  reagovala je na današnju izjavu ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića, koji je rekao da je Opština Štrpce u odnosu na ostale opštine, prednjačila kad je u pitanju onemogućavanje građanima da se na ove konkurse prijave, tako što nije izdavala dokumenta. Rašić je naveo da je „10 od 15 dana trajanja konkursa sistem u opštini Štrpce bio blokiran“ i da je zbog toga dva puta tražio od policije da interveniše, navodeći da su ove tvrdnje Rašića neistinite.

“Rašić je pred medijima danas izneo više neistina, i iako je Policija Kosova utvrdila da Opština Štrpce sva dokumenta izdaje građanima bez ikakvih problema i zastoja, da nije bilo nikavih žalbi i prijava građana po tom osnovu, Nenad Rašić je još jednom etiktirao Opštinu Štrpce u negativnom kontekstu. O čemu se zapravo radi? Radi se o nastavku politike institucionalnog nasilja protiv Opštine Štrpce i njenih građana. Ta politika se sprovodi na više nivoa i različitim metodama. Cilj te politike je da se legitimni i legalni izabrani predstavnici, ali i svi oni građani koji se takvoj politici protive, diskredituju i stave u što teži položaj. Danas je Nenad Rašić priznao da je on taj koji šalje Policiju u Štrpce. U tome mu pomažu njegovi saradnici a opšte je poznato o kojim i kakvim ljudima je zapravo reč – uživaoci droge, ljudi koji imaju problem sa zakonom i koji dolaze sa samog dna našeg društva. Sa druge strane imamo klasičan primer autoprojekcije jer Rašić i njegovi saradnici polaze od sebe, i verovatno su očekivali da su svi kao oni, ali da ih obavestimo da nismo niti ćemo ikada biti!”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da „opština Štrpce ujedno obaveštava građane da su njihove žalbe u vezi sa konkursom Ministarstva za povratak dokumentovane i da će biti poslate daljim istitucijama na razmatranje“.

„Sva `obećanja` kao i način na koje građane pozivaju da konkurišu, i da smo u procesu pravne analize istih pre nego što ih dostavimo nadležnim institucijama na dalje razmatranje. Čitava javnost će svakako biti na vreme upoznata i sa tim detaljima. Кada u instituciji imate one koje nemaju nikakvu podršku naroda, kada takve postavite na određene pozicije, jasno je čemu ti i takvi mogu da služe i šta im je zadatak“, stoji su sopštenju.

Zaključuje se da Opštine Štrpce ostaje „posvećeni demokratskoj i pravnoj borbi“.

„Protiv svih onih koji misle da mogu svojim lažima, pritiscima preko Policije i drugih institucija, naterati da pritiscima podlegnemo. Što nas više napadaju, mi samo više jačamo!“.

Izvor :
Medija centar Čaglavica