Granit Gaši traži da se Duda Balje izvini komandiru Bratislavu Trajkoviću. Balje poručuje – samo radim svoj posao!

Zamenik predsednika Skupštine opštine Gračanica Granit Gaši reagovao je na tvrdnju poslanice u Skupštini Kosova Dude Balje da “komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković psihički maltretira policajku iz bošnjačke zajednice Milhatu Ćelu”.

Gaši je obraćajući se poslanici Balje na Fejsbuku naveo da je to “velika laž i izmišljotina da se ocrni komandir Trajković”.

“Ova gospođa ( Milhata Ćela ) je najgori primer kako se policajac ponaša prema građanima, ja sam lično bio žrtva neljudskog ponašanja ove gospođe. Vi kao narodni poslanik ne poznajete Gračanicu i još manje komandira Trajkovića, koji je primer odgovornog i poštenog policajca. Prošlo je nekoliko godina otkako je Srpska lista svakodnevno pokretala inicijativu za smenu komandira Policijske stanice u Gračanici, a od danas ste im se pridružili i Vi. Morate se javno izviniti komandantu Bratislavu Trajkoviću”, napisao je Gaši i objavio video prilog RTV KIM od pre šest godina sa sastanka Odbora za bezbednost zajednica kada su upućene kritike zvaničnika Opštine Gračanica na račun komandira Trajkovića za lošu bezbednosnu situaciju na teritoriji ove opštine.

Na ovu objavu Gašija, odmah je odgovorila poslanica Dude Balje.

“Žena je bila u Skupštini, u jako lošem stanju, ne razumem zašto reagujete kada to uopšte nije za vas, niti ste nadležni da ocenjujete kvalitet policajaca. Ja radim svoj posao poslanika, nakon što je došala u moju kancelariju sa pritužbom i nakon što nije dobila odgovor od Inspektorata Policije Kosova (IPK ), javno sam zatražila da se institucije pozabave slučajem. Ko hoće da ga skine sa mesta uopšte nije moj problem, moj problem su prava te žene”, napisala je Balje na Fejsbuku.

Usledio je odgovor Gašija koji je naveo da se “svakodnevno bavi ovakvim tendencijama Srpske liste” i poručio poslanici Balje da “kao političar nema pravo da se uključje u rad nezavisnih organa”.

“IPK (Inspektorat Policije Kosova ) je nezavisni organ i postupa na osnovu činjenica koje stranka nudi, a ova gospođa nema nikakve činjenice protiv ovog komandira. Da li ćete isto učiniti ako dođem u vašu kancelariju i požalim se da sam žrtva bahatog ponašanja ove gospođe (Milhate Ćele), napisao je Gaši i poručio Dudi Balje da “njena neinformisanost služi Srpskoj listi”.

Reagujući na ovu poruku zamenika predsednika Skupštine opštine Gračanica Granita Gašija poslanica Balje je navela da je “ne zanima nijedna politička partija”.

“Ponavljam vam da sam tražila da se slučaj ispita bez mešanja u rad bilo koje institucije. Ne vređaj ženu javno jer nemaš pravo i ne dam vam to pravo na svom FB prostoru. Ako ima dokaza i koliko ih ima, opet nije tvoja nadležnost. Gledaj svoj rad kao što ja gledam svoj i nemoj da mešaš politiku sa policijom i narušavaš ceo sistem vrednosti. Hoćeš da kažeš da ako nije sa Srpske liste, da može da radi šta hoće?????”, napisala je Balje

Izvor :
Medija centar Čaglavica