Dvojici mladića iz Gračanice određen kućni pritvor

Dvojici srpskih mladića A. M. i M. M. iz Gračanice određen je danas kućni pritvor do 30 dana. Rešenje o određivanju kućnog pritvora doneo je Osnovni sud u Prištini, Ogranak u Gračanici, potvrdila je za Medija centar advokatica jednog od mladića Jovana Filipović, koja je najavila podnošenje želbe na ovu odluku.

“Imajući u vidu da smatramo da je navedena odluka u suprotnosti sa dokazima koje smo prezentovali sudu, a na kojima se jasno vidi da nema krivičnog dela na strani osumnjičenih uložićemo žalbu na Rešenje. Nadamo se da će Apelacioni sud pravilno razmotriti žalbu, spise predmeta i dostavljene dokaze, te da će u tom smislu ukinuti meru”, navela je Filipovićeva.

Mladićima koji se trenutno nalaze u bolnici u Gračanici na teret se  stavljaju dva krivična dela – napad na službeno lice i ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

Gradonačelnica Gračanice  Ljiljana Šubarić rekla je preksinoć na protestu zbog hapšenja ovih mladića da su pripadnici Policije Kosova prilikom privođenja upotrebili prekomernu silu.

Međutim Policija Kosova saopštila je juče da su oni uhapšeni zbog ometanja i fizičkog napada na dva policajca dok su bili na dužnosti, pri čemu su dvojica policajca zadobila telesne povrede i ukazana im je medicinska pomoć.

Izvor :
Medija centar Čaglavica