Incident u Gračanici, ima povređenih

Nekoliko desetina građana okupilo se sinoć oko 22 sata ispred Policijske stanice u Gračanici u znak protesta zbog, kako tvrdi gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić, prekomerne upotrebe sile od strane pripadnika Policije Kosova nad dvojicom srpskih mladića od kojih je jedan priveden, a drugi je zbog zadobijenih povreda prebačen u bolnicu u Gračanici.

„On je i dalje na posmatranju i dok ne dobijemo izjavu lekara ne možemo da pričamo o tome kakvo je njegovo zdravstveno stanje. Od policije nismo dobili nikakav izveštaj, čeka se odgovor Regionalne istražne komisije. Narod je vidno uznemiren. Ostaćemo ovde dok ne vidimo konačan ishod i dok mladići ne budu na slobodi“, rekla je novinarima ispred Policijske stanice u Gračanici gradonačelnica Ljijana Šubarić.

Iako je gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić od samog početka protesta bila ispred Policijske stanice u Gračanici, izjavu novinarima dala je tek oko sat i po vremena kasnije i to kad su se sa skupa povukle novinarske ekipe Radija KIM i Medija centra Čaglavica.   

Jedan od očevidaca incidenta Aleksandar Vasić je nakon što je dao izjavu u Policijskoj stanici u Gračanici, rekao novinarima da se incident dogodio nakon što su prethodno policajci u roku od pola sata mladićima izrekli dve saobraćajne kazne.

“Jedan od njih je izašao iz auta i pitao zašto mi pišete kaznu dva puta za pola sata. Nisu dozvolili da izađe iz auta, a kada su mu uručili kaznu, njegov brat je rekao zašto ste pisali kaznu na albanskom, a ne na srpskom, nakon čega je počelo guranje, oborili su ga dole i to je to. On nije nasrnuo na njih ni jednog sekunda. Oni su ga bacili dole i dečko je pokušao da se odbrani – nisam ništa rekao. Da li su ga tukli ne znam, ali da su ga bacilli dole…malo su bezveze, nekom brzinom bezveze tu reagovali, mogli su malo drugačije da to izvedu,  kao da su jedva čekali da se to desi“, naveo je Vasić.

Policija Kosova još uvek nije izdala zvanično saopštenje u vezi sa ovim incidentom u kojem su prema saznanjima Medija centra povređena i dvojica pripadnika Policije Kosova.

U vezi sa ovim slučajem obavešten je Inspektorat Policije Kosova, čiji su pripadnici nakon prijave došli u Policijsku stanicu u Gračanici.

Izvor :
Medija centar Čaglavica