Završena treća radionica “Čuvam jezik, lepo pišem”

Dečja književna radionica “Čuvam jezik, lepo pišem”, treća po redu, okupila je ove godine više od šesdesetoro dece uzrasta od 10 do 15  godina. Cilj ove škole bio je da se deci približi ljubav prema poeziji, čitanju i pisanju. 

Tokom njenog trajanja učesnici su razvijali kulturu pismenog izražavanja, maštovitosti, talenat i kreativnost, a svoje umeće pisanja predstavili su na kraju radionice.

Prvu nagradu za svoj književni rad dobio je Luka Jovanović, drugu Natalija Kostić dok je treća nagrada pripala Heleni Popović i Milici Mirković.

„Jako mi je bilo lepo na radionici, žao mi je što se završila. Nadam se da će i sledeće godine biti održana. Upoznala sam puno novih drugarica, naučila sam da pišem tekstove“, kazala je Sofija Popović.

„Bilo mi je zadovoljstvo da učestvujem u radionici“, kratko je rekla Tara Arsić.

„Ovo je treća radionica koju posećujem. Veoma sam zadovoljna predavačima“, dodala je Jovana Adžančić.

Sa učesnicima radionice su radili predavači pesnik Aca Vidić i književnica Milica Matijević.

“Želim da se zahvalim deci što su tokom radionice bili uporni, strpljivi što su trošili energiju da unaprede svoj rečnik. Hvala im što smo se igrali sa rečima, što smo ih odbacivali, vraćali, i pokušavali da shvatimo ko smo, kako komuniciramo sa drugim ljudima”, rekla je književnica Matijevićeva.

Ona je napomenula da su deca bila strpljiva i vrlo pažljiva.

„Pozvala bih svu ovu decu da neguju svoj talenat, da ga brane, jer je to autentičan talenat i njihovo veliko bogatstvo. Očekujem da u toku godine ulože dodatan napor, da hrane svoj talenat tako što će čitati pre svega, što će razgovarati o stvarima koje ih muče i tište i prenositi sve te stvari na papiru. Tu su naravno i sve one lepe stvari koje treba zabeležiti”, poručila je Matijević.

Radionicu “Čuvam jezik, lepo pišem” organizovao je Dom kulture Gračanica, a održana je pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Izvor :
RTV KIM