Zaustavljeno izlivanje kanalizacije u Romskoj mahali u Gračanici

Više od mesec dana nakon objavljivanja priče Radija Kim o izlivanju kanalizacije duž Romske mahale u Gračanici, opštinske službe su saopštile da su rešile problem.

Uz angažovanje Regionalne vodovodne kompanije iz Prištine, opštinski radnici Javnih službi su na više mesta očistili šahte i tako rešili problem izlivanja kanalizacije, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

Prema navodima direktora Vladice Trajkovića problem sa začepljenjem kanalizacione mreže u ovom naselju je čest i radnici Odeljenja javnih službi su više puta intervenisali.

„Кanalizaciona mreža koja se izlivala u Romskoj mahali, usled začepljenja odvoda, očišćena je. Ovoga puta smo rešili problem angažovanjem cisterene. Verujem da će se meštani Romske mahale, kao i svi meštani opštine adekvatnije i savesnije odnositi, te da će komunalni otpad odlagati na mestima koja su za to predviđena, a ne u kanalizacione otvore kako ne bi imali nove probleme“, kazao je Trajković.

Kanalizacija se mesecima izlivala duž cele Romske mahale u Gračanici.

Stanovnici ovog dela Gračanice upozoravali su na moguću zarazu jer se iz kanalizacije širio jak smrad, a dodatno su na pogoršanje situacije uticale visoke temperature.

Izvor :
KIM