Zatražen pritvor za učesnike trke kod Prizrena zbog koje su tri lica stradala

Osnovno tužilaštvo u Prizrenu, Odeljenje za teška krivična dela, zatražilo je od Osnovnog suda u ovom gradu određivanje mere pritvora okrivljenima A.S. i I.H. u trajanju od 30 dana zbog sumnje da su po osnovu saizvršilaštva učinili krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Naime, prema navodima tužilaštva, okrivljeni A.S. i I.H. su 16.12.2023. godine oko 22.30 časova na magistralnom putu “Ibrahim Rugova” u Prizrenu namerno i u saizvršilaštvu postupili suprotno Zakonu o pravilima saobraćaja na putevima, na način da su unapred dogovorili i organizovali nedozvoljene auto trke.

Okrivljeni A.S. i I.H. kretali su se uporedo svojim vozilima izuzetno velikom brzinom, pa se u nekom trenutku drugookrivljeni svojim vozilom približio prvookrivljenom, pri čemu je ovaj izgubio kontrolu nad pravcem kretanja, skrećući dijagonalno sa leve kolovozne trake, u kom slučaju je udario u vozilo marke WW golf koje je stajalo u zaustavnoj traci puta, pa je usled toga udarilo u pešake – stradale N.B, M.D, i L.S. koji su pratili trku i pritom nanelo telesne povrede M.Z, S.Z, i B.P. koji su se takođe nalazili na kritičnom mestu nakon auto-trke između okrivljenih.

“N.B, M.D, i L.S. od posledica povreda izazvanih udesom su bez znakova života upućeni u Regionalnu bolnicu Prizren”, zaključuje se u saopštenju Osnovnog tužilaštva u Prizrenu koje je dostavljeno medijima.

Izvor :
Kim