Zašto obdanište u Donjoj Gušterici danas ne radi?

Roditelji koji su jutros odveli svoju decu u obdanište “Sunce” u Donjoj Gušterici naišli su na zatvorena vrata. Miroslav Stolić iz ovog sela rekao je za Medija centar da je od vaspitačica u ovoj predškolskoj ustanovi saznao da obdanište neće raditi do 17., a možda kako kaže i do 24. januara. Direktor PU „Sunce“ izjavio je za Medija centar da će ova predškolska ustanova početi sa radom 10. januara.

“Sa radom ćemo početi 10. januara, tako da to je rutinska stvar božićni su praznici, neradni su dani, a ova dva dana ne radimo i zbog grejanja, jer nešto nije ispravno, tehnički problem”, kazao je Dragan Mitić, direktor PU “Sunce” u Donjoj Gušterici.

Miroslav Stolić kaže da su mnogi roditelji revoltirani.

“Zvao sam ministarstvo prosvete Srbije, inspekciju rada, kontaktirao sam opštinu Lipljan koja funkcioniše u sistemu Republike Srbije i dobio sam uveravanja da će obdanište početi da radi od 10. janura i ja se nadam da će početi, jer ovo nije njihovo privatno vlasništvo, nego se plaća to, ja redovno plaćam. Iz opštine mi je rečeno da postoji neki kvar na gorioniku i da je direktor zbog toga hteo da spoji ova dva, tri radna dana do Božića, ali će kažu obdanište početi sa radom 10. januara”, kazao je Stolić.

Za razliku od obdaništa u Donjoj Gušterici, predškolska ustanova “Đurđevak” u Gračanici danas radi.

“Mi danas radimo normalno, nismo radili samo juče to jest ponedeljak, tačnije 03.01. zbog Nove godine. Danas radimo. Naredni neradni dan nam je 07.januar, ali odmah nakon toga u ponedeljak nastavljamo sa radom. Za decu celodnevnog boravka, predškolskog uzrasta dežuraju vaspitači u upravnoj zgradi u Gračanici”, rekla je direktorka PU “Đurđevak” Radica Parlić.

Predškolska ustanova “Sunce” osim Donje Gušterice odeljenja ima i u Dobrotinu, Suvom Dolu, Lepini i Livađu.

Izvor :
Medija centar Čaglavica