Zaplenjeno 70 uređaja za proizvodnju kriptovaluta

Kosovska policija zaplenila je u Južnoj Mitrovici 67, a u selu u blizini Podujeva tri uređaja za proizvodnju kriptovaluta. 

Inspektori Regionalne direkcije policije u Južnoj Mitrovici, izvršili su pretres na jednoj lokaciji u Južnoj Mitrovici i tom prilikom oduzeli 67 uređaja povezanih na električne i internet uređaje za koje se sumnja da se koriste za proizvodnju kriptovaluta.

Prema navodima policije, osumnjičeni je identifikovan, a o preduzetim radnjama i zaplenjenoj opremi je obavešten tužilac, koji je predložio da organi carine preuzmu dalju istragu.

Prethodno je kosovska policija u blizini Podujeva zaplenila tri uređaja za proizvodnju kriptovaluta, a zvaničnici carine su takođe obavešteni o ovom slučaju.

Podsetimo, Vlada Kosova donela je odluku o zabraniproizvodnje kriptovaluta na celoj teritoriji Kosova. Ministarka ekonomije Artane Rizvanoli je saopštila da je ova odluka doneta po preporuci tehničke komisije formirane radi odluka o vanrednim merama u vezi sa krizom u snabdevanju energijom.

Izvor :
RTV KIM