Vulin sa predsednikom Interpola o zahtevima Prištine

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas je u Dubaiju, u razgovoru sa predsednikom Interpola i generalnim inspektorom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata dr Ahmedom Naserom Al-Raisijem, istakao da će Srbija nastaviti da daje punu podršku radu ove međunarodne policijske organizacije.

Vulin se zahvalio Al-Raisiju na razumevanju stavova Srbije po pitanju zahteva vlasti u Prištini za članstvo u Interpolu, saopštio je MUP.

„Stav Ujedinjenih Arapskih Emirata na zasedanju Generalne skupštine u Dubaiju 2018. godine bio je od velikog značaja za sprečavanje politizacije Interpola i presedana koji bi imao nesagledive posledice po sve države članice organizacije“, rekao je on.

Naglasio je da vlasti Prištini „ne smeju da budu član bilo koje međunarodne organizacije, a posebno ne one koja raspolaže informacijama o kriminalu i organizovanim kriminalnim grupama“.

Vulin je, kako se navodi, Al-Raisija još jednom upoznao sa svim argumentima Srbije, koja se oštro protivi svakom zahtevu Prištine za članstvo u Interpolu, jer bi to bilo suprotno međunarodnom pravu, ali i samom smislu postojanja ove međunarodne policijske organizacije, navedeno je u saopštenju.

Izvor :
Tanjug, KIM