Vučić: Srbin iz Žerovnice upucan jer je nosio šerpe i lonce iz Srbije u nameri da ih proda na pijaci u KM

„I to je najdemokratskija država u jugoistočnoj Evropi. Majko rođena. Zbog tri šerpe i dva lonca zamalo ubiše čoveka“. Po prvi put, od kada je u ponedeljak uveče kod punkta na Bistričkom mostu, od strane pripadnika Specijalne jedinice Kosovske policije, upucan Srbin iz Žerovnice M.J, danas se iz Raške gde je upravo u toku sastanak sa funkcionerima Srpske liste, oglasio Aleksandar Vučić.

Naši ljudi su i zabrinuti i uplašeni ali nisu kukavice, naglasio je na početku.

„Na žalost Kurtijev režim u Prištini je dao sve od sebe i angažovao se da svakog dana proizvodi, kako bi to ružno, pojedini ambasadori rekli incidente. Nije baš incident da pucate čoveku u leđa i da ga ranite“.

Vučić objašnjava šta se može sa druge strane nazvati incidentom.

„U redu je da je incident ako ste mu izbušili gumu na automobilu. U redu je da ste mu razbili šoferšajbnu, ali nije baš incident ako ste pucali sa namerom da ubijete čoveka. Teško da je to incident“, istakao je.

Od predsednika Srbije javnost je danas saznala po prvi put da je ranjeni M.J, prevozio šerpe i lonce iz centralne Srbije da bi to prodao na pijaci u Kosovskoj Mitrovici.

„Reč je o dobrom čoveku koji je nosio šerpe i lonce jer je hteo da zaradi, kupio u centralnoj Srbiji, želeo da proda na pijaci u Kosovskoj Mitrovici. E, zbog toga je upucan. Možete da zamislite greh u 21. veku da bi pojedini zapadni ambasadori rekli kako je to incident“, kazao je Vučić u Raški.

Ranjavanje ovog muškarca srpske nacionalnosti u kasnim večernjim satima u ponedeljak, naišlo je na brojne osude srpskih i međunarodnih zvaničnika, nevladinih organizacija, ali i na, za sada, samo jednu osudu zvaničnice iz Prištine.

Osuđuje se pre svega jer je policija prvo demantovala umešanost u pucnjavu, da bi potom promenila iskaz i suspendovala četvoricu svojih pripadnika, od koji je jedan i osumnjičen za „ubistvo u pokušaju“.

Vučić kaže da smatra da je policija priznala, jer „nije imala kud“.

„Kada im je bilo jasno da nemaju kud, onda su morali da priznaju. Tako nam je bilo i 2004. godine“, kazao je danas iz Raške Vučić.

Nakon što je juče upravo na mestu gde je upucan održan masovni protest građana Severa, porodice ranjenog uz podršku i Srpske liste, pokrenuta je peticija za povlačenje svih specijalnih jedinica Kosovske policije sa Severa.

Protest je predvodila supruga ranjenog M.J, koja je danas prisustvovala i sastanku u Raški.

Vučiću je prenela zabrinutost zbog toga što je njen suprug, kako je i danas kazala, upucan bez razloga.

Upitala je Vučića: Još koliko krvi treba da se prolije, da bi se rešila situacija na Kosovu?

Srpski predsednik joj je sada kazao da njen suprug „za ništa nije kriv i ništa nije zgrešio nikome.

„Banda koja laže da su pucali zato što su bili nervozni. Rade po nalogu, jer je jedini njihov cilj da se izvrše što više i što snažnije provokacije, kako bi mogli sebe da predstave kao nekog ugroženog Zelenskog, a da nas uvedu u sukob sa NATO-om…“, kaže Vučić.

Punkt na Bistričkom mostu postavljen je u decembru mesecu, istovremeno kada se na par kilometara nalazilo preko 10 barikada koje su činili Srbi.

Izvor :
KoSSev