Vučić: Radimo na novim planovima za razvoj i zaštitu Srba na KiM

„Dok se temeljno pripremamo za teške sastanke i razgovore koji nas čekaju u narednim nedeljama, uporedo nastavljamo neumoran rad na novim planovima za dalji razvoj zemlje i zaštitu našeg naroda na Kosovu i Metohiji“, napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu

Vučić je sumiranjući nedelju za nama najpre podsetio da je u Srbiji boravio predsednik Crne Gore Jakov Milatović.

„Ugostili smo predsednika Crne Gore i otpočeli zajednički rad na unapređenju odnosa, što će dodatno doprineti stabilnosti regiona, dok smo sa ministrima spoljnih poslova Izraela i Venecuele razgovarali o brojnim temama od interesa za naše zemlje“, naveo je predsednik Srbije i dodao: 

„Ipak, meni najdraža vest u protekloj nedelji jeste podatak o porastu broja živorođene dece u Srbiji u 2022, čime je prekinut negativni ciklus posle mnogo godina. Svakako, biće donete i sistemske mere kojima će se pomoći roditeljima za peto i šesto dete, a država će izdvojiti i dodatna sredstva za lečenje dece sa retkim bolestima, zato što vodimo računa o budućnosti naše zemlje. Jer sve ovo što radimo i za šta se borimo, dobija svoj najveći smisao u osmehu sve naše dece. Živeće Srbija!“, napisao je Vučić na Instagram profilu budućnostsrbijeav.

Izvor :
Kim