Vučić: Odgovorni će biti gonjeni za krivična dela počinjena u Banjskoj

Govoreći o incidentu u Banjskoj na Kosovu, u kojem su poginule četiri osobe, Vučić je novinarima u Beogradu rekao da će nadležni organi identifikovati koja su tu krivična dela počinjena i da će odgovorni biti gonjeni ali da je, takođe, potrebno postaviti i pitanje kako se Kosovske snage bezbednosti nezakonito naoružavaju.

„Ja razmišljam o tome kako da pokrenemo istragu kako su svi oni koji naoružavaju tzv. kosovske bezbednosne snage, ko naoružava Albance suprotno Rezoluciji 1244 i ko krši Povelju UN, kako se usuđuju da to krše… I sve to što treba da urade, a misle da nikad za to neće da odgovaraju. Razmišljam kako da ne dovedem zemlju u tešku poziciju, a da opet Međunarodno pravo bude poštovano“, rekao je predsednik Srbije.

„Ja znam da vi za to niste zainteresovani“, dodao je.

„Baš vas briga stranci rade protiv Srbije, šta Albanci rade protiv Srbije, šta Kurti radi protiv Srbije. Vas interesuje kako da kaznite Srbiju zbog toga što su neki Srbi hteli da brane svoja ognjišta. Da, pošto su počinili određena krivična dela odgovaraće pred licem pravde. To je posao nadležnih državnih organa – da nađu koja su to tačno krivična dela i za to će biti gonjeni. Ali, pravo da vam kažem, kad pogledam kakvo svo oružje i oruđe… Oni kažu da je tu bilo zolja, pušaka, jednokratnih za upotrebu ručnih raketnih bacača. Pa, čekaj bre… Vi dovedoste ‘vurane’, ‘džaveline’, sve protivpravno… A vi ne odgovarate ništa? Može vam se!“, konstatovao je predsednik Srbije.

„Vi veliki i jaki, imate svoje sluge ovde, od političkih do medijskih, a ti Vučiću se prvi lud da ne znaš šta se dešava. Ja sam predsednik ove zemlje i moj posao je da branim i štitim ovu zemlju“, kazao je on.

Vučić je za Violu fon Kramon, Andreasa Šidera, Klemena Grošelja i Stefana Šenaha rekao da su to „sve najgori mrzitelji Srbije“.

„Oni su protiv Srbije, a ne protiv mene“, kazao je Aleksandar Vučić.

On je odbacio optužbe o navodnoj povezanosti svog brata Andreja sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, o čemu su pisale crnogorske Vijesti i magazin Tabloid u Srbiji i rekao da su to optužbe „malih ljudi koji imaju velike frustracije“.

Takođe je odbacio sugestije da je u društvu stvorena atmosfera ponižavanja opozicije i opozicione javnosti i da je on za to odgovoran.

„Ja nikoga ne ismevam, niti vređam. Samo mislim da su nesposobni i neodgovorni. A mene stalno nazivaju Hitlerom, ludakom, nepomenikom, psuju mi majku i o tome niko ništa nije rekao“, rekao je Vučić.

Izvor :
Kim, Beta, Nova