Vučić: Ništa dobro po pitanju Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon prikaza sposobnosti Vojske Srbije „Štit 2022“ da nema šta dobro da očekuje po pitanju Kosova i Metohije i da mnogi misle da situaciju u Ukrajini nadomeste velikim uspesima na Kosovu i Metohiji.

Na pitanje šta očekuje od sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, Vučić je rekao da će ga saslušati, da očekuje da čuje sve primedbe na ponašanje Srbije, ali i da se nada da će nemački kancelar želeti da čuje stranu Srbije.

Najavio je da će o sankcijama Rusiji govoriti 6. maja, kao i da će tada više da govori o izjavi predsednika Rusije Vladimira Putina o nezavisnosti Kosova, a da jedino što može da kaže je da je Srbija donela svoje zaključke na Savetu za nacionalnu bezbednost.

Na pitanje otkud mine iz Srbije na ratištu u Ukrajini, Vučić je rekao da nekoliko kompanija u Srbiji živi od proizvodnje mina, da je Srbija isporučivala mine drugim zemljama, kakva je Poljska koja je legitiman „krajnji korisnik“ i pitao „šta je smisao tog pitanja“.

Upitan o izjavi američkog senatora Krisa Marfija o tome da mu je Vučić rekao da ga nazove za 60 dana i proveri da li je učinio ono što je rekao da će učiniti, Vučić je rekao da je to tačno i da to „nikakve veze nije imalo sa sankcijama, ticalo se jednog specifičnog i posebnog projekta“.

Izvor :
FoNet