Vučić neće da kaže ni reč o sastanku s Kvintom: „To je najbolje za sve“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle sastanka sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom delegacije Evropske unije u Srbiji poručio da neće reći “nijednu jedinu reč” o tom susretu.

Vučić je u sredu ujutro održao sastanak sa ambasadorima zemalja Kvinte: Sedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom delegacije Evropske unije.

Posle razgovora s predstavnicima velike petorke on se oglasio na Instagramu s porukom da o sastanku neće reći nijednu jedinu reč, a izostalo je i uobičajeno saopštenje iz predsedništva.

„Doneo sam odluku da ne kažem ni jednu, jedinu reč, o sastanku sa predstavnicima zemalja Kvinte i šefom delegacije EU u Srbiji. Smatram da je to bolje za sve“, napisao je Vučić.

Tema sastanka bila je situacija na severu Kosova, a prisustvovao mu je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Predstavnici Kvinte su u utorak razgovarali i sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o načinima izlaska iz krize nastale nakon što su gradonačelnici u četiri srpske opštine na severu Kosova ušli u opštinske zgrade, uz asistenciju Kfora i kosovske policije.

Izvor :
N1