Vučić: Imam govornu manu, držim se međunarodnog prava

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se drži međunarodnog prava i potpisanih sporazuma i da nema nekog ko bi mogao da utiče na njega da promeni „misaoni tok“ u budućnosti.

Na pitanje da prokomentariše izjavu premijera Kosova Aljbina Kurtija, da „Vučić samo priča o ZSO“, predsednika Srbije je odgovorio.

„Ja imam govornu manu, u pravu je Kurti, držim se međunarodnog prava, držim se Povelje UN i držim se potpisanih sporazuma. Nema logopeda, mada on nema veze sa tim, ili nekog ko bi mogao da utiče na moj misaoni tok, koji bi mogao nešto slično da promeni u budućnosti“.

Nije realno da Nemačka povuče priznanje Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije realno da Nemačka povuče priznanje Kosova i ocenio da će se Srbija svakako suočavati sa ne lakim pritiscima.

Na pitanje novinara da prokomentariše zahtev poslanika Alternative za Nemačku u Bundestagu koji traže od Berlina da povuče priznanje Kosova, Vučić je kazao da to nije realno, jer politiku vodi vlada Olafa Šolca, ali je za njega, kaže, važno da postoje mnogi racionalni stavovi u Evropi.

„Ali mi ćemo se svakako suočavati sa ne lakim pritiscima, ali i po tom pitanju je bilo bezbroj neistina i laži prethodnih dana, jer mnogi su bili strašno nervozni, ljuti, nadajući se da ću ja nešto da potpišem i nadajući se da će moći da kažu da je Srbija izgubila, jer oni nikada nisu bili ni zabrinuti za Srbiju već su zabrinuti za svoje fotelje i mogu li da se dočepaju tih fotelja i pune kase za koju nisu zaslužni“, rekao je Vučić novinarima u Dohi.

Kako kaže, najbolje mu je kada mu govore o tome da je danas situacija drugačija i da je 27 zemalja povuklo priznanje Kosova, a u njihovo vreme nijedna zemlja to nije učinila.

„Sad vi slušate te ljude koji vam sole pamet i drže predavanja pozivajući se na argumente koje smo mi stvorili, napravili i sproveli u delo i vi stanete i pitate se ko je ovde lud, o čemu se ovde radi“, prokomentarisao je Vučić.

Izvor :
Tanjug, RTV