Vučić: Ceo Zapad baš briga kada su prava Srba na Kosovu ugrožena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ceo zapad „baš briga“ kada su ugrožena prava Srba na Kosovu.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je laž da je na Vidovdan kosovska policija naterala njegovog sina Danila da skine majcu Predaja nije opcija.“Ni majcu, ni sprsku zastavu, dok je živ neće nikome da preda“, naglasio je Vučić gostujući na TV Prva.

Istakao je da nije tačno ni to da je Danilo otišao na Kosovo na Vidovdan da bi provocirao, pošto tamo ide već 13 godina i nikoga nije uvredio niti bilo šta ružno uradio.

Vučić je rekao da, ipak, Danilo bez obzira što su ga zaustavljali na Kosovu tri puta tog dana, i hteli da ponize, nije osetio ni najmanje u odnosu na ono što Srbi na severu KiM doživaljavaju – brutalnu troturu, hapšenja i šikaniranje.Vučić je rekao da su mu rekli da ima pet minuta da skine majcu.

„Prvo su rekli kako ga nisu tri puta zaustavljali, pa smo im u video formatu dokazali da su ga zaustavljali tri puta“, rekao je Vučić i dodao da su Danila prvi put zaustavili na izlazu iz Prištine prema Gračanici i dugo ga držali.

Drugi put nedaleko od Podujava, gde je došlo do incidenta i treći put su ga zautavili na Merdaru, dodao je Vučić.

Rekao je i da su ga očito pratili od momenta kada je prošao prelaz i pratili sa kim se sve pozdravio ili rukovao.

Oni su rekli jedanput i još rekli da sam patološki lažov, dodao je Vučić. Istakao je da su mediji u regionu sa oduševljenjem dočekali – laž da je skinuo i majcu.

„Nisu mu skinuli majcu jer on to nije želeo da dozvoli i bilo im je jasno da bi bez obzira što su uperili u njih puške, došlo do veoma ozbiljnog sukoba. Momci koji su bili sa njim bili su nenaoružani, ali spremni da se suprotstave čak i naoružanim napadačima, uključujući i mog sina, i oni odustali su zbog toga“, naglasio je Vučić.

Predsednik je rekao da Danilo nije kod sebe imao nikakve mape, već samo nosio majcu koju nosi skoro svake godine ili sličnu.

Danulo im je rekao da ima samo majcu i da je goloruka, kao i momci koji su bili sa njim i odbio da je skine, dodao je Vučić.

Kazao je da bi kosovska policija morala da ga izubija da bi mu na silu skinula ili pocepala, zbog čega su odustali jer su razumeli da bi to bio veliki skandal.

Vučić je dodao da Priština ne misli da je ta parola na majci bila provokacija i istakao da u pitanju isključivo njihov bezobrazluk.

Izvor :
Tanjug, RTV