Vjosa Osmani sa predsednikom Skupštine Islanda o saradnji

Tokom posete Islandu predsednica Kosova Vjosu Osmani sastala se i sa predsednikom Skupštine ove zemlje Birgirom Armansonom.

Kako je saopšteno, Osmanijeva se zahvalila na podršci Kosovu, ističući važnost njenog daljeg produbljivanja.

„Predsednica je izrazila posvećenost kosovskih institucija produbljivanju bilateralne saradnje tokom islandskog predsedavanja Savetom Evrope, naglašavajući važnost zaštite zajedničkih vrednosti u ovom odlučujućem trenutku za Evropu“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da su razgovarali i o značaju međuparlamentarne saradnje.

„Predsednica Osmani je govorila o poslednjim dešavanjima na Kosovu. Ona je rekla da su republičke institucije i dalje posvećene vladavini prava i unapređenju demokratije, ocenjene i u poslednjim međunarodnim indeksima, gde je Kosovo zabeležilo izuzetan napredak“, navodi se.

Osmanijeva je, kako se ističe, naglasila da Kosovo nastavlja da bude posvećeno „bliskoj saradnji i koordinaciji sa međunarodnim saveznicima kako bi doprinelo održivom miru i bezbednosti“.

„Predsednik Skupštine Armanson je zahvalio predsednici Osmani na poseti i istakao da je Island posvećen daljem produbljivanju odnosa između naša dva naroda i naše dve države“, zaključuje se u saopštenju Predsedništva Kosova dostavljenom medijima.

Izvor :
Kim