VIDEO – Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće, dok su domaćini u kućama

Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 

Miroslav Mihajlović vlasnik restorana “Mimoza” u Gračanici, objavio je na Fejsbuku video snimke pokušaja pljačke ovog restorana, koji se dogodio juče (19.10.2021.)  ujutru oko pola sedam. 

Na dva objavljena video snimka sa sigurnosnih kamera,  vidi se provalnik obučen u crno, koji je na rukama imao medicinske rukavice. Na prvom snimku provalnik se približava objektu i navlači rukavice, a na drugom, kako iz manje prostorije otvara vrata, nakon čega odlazi.

“Ušao je u pomoćni deo restorana, ali nije ništa ukrao. Mislim da nije ni znao gde će da završi kad otvori vrata. U restoranu su u tom trenutku bili radnici koji čiste lokal i kad ih je video on je pobegao”, rekao je Mihajlović za Medija centar.

Mihajlović je slučaj prijavio policiji i moli sve koji prepoznaju osobu sa snimka da to prijave policiji.

U petak, 15.10.2021. godine popodne opljačkana je porodica R.J u Gračanici.

Pljačka se prema rečima članova ove porodice, koji su insistirali na anonimnosti, dogodila dok su svi članovi ove porodice bili u kući.

“Majka i ostali ukućani su bili u dnevnoj sobi, ja u prodavnici i kad sam se vratila kući oko 18:30 i ušla u sestrinu sobu zatekla sam otvoren ormar i sve je bilo razbacano. Posle je došla sestra i videla da joj nema novčanika, ni para, niti nakita. Sve što je imala vredno su uzeli, osim srpske lične karte, sve su joj odneli. Nije bilo tragova, osim otvorenih, razbacanih ormara. Čak su izuli obuću kad su ušlijer je tog dana padala kiša,  pa su znali da bismo videli tragove”, kaže S.J.

U noći između 15 i 16.10.ove godine u  prizemlje kuće porodice Aleksandra Jovanovića u Gračanici nepoznati počinioci ušli su kroz prozor, dok su supružnici i dvoje dece spavali u sobama na spratu, i ukrali novac, dragocene stvari, telefone i ključ od automobila koji su odvezli u nepoznatom pravcu.

“Supruga je oko 8.30 ujutru videla da je prozor u dnevnom boravku otvoren, vrata od terase su bila otvorena, fioke takođe otvorene. Shvatila je da je neko provalio u kuću, primetili smo da nam je i jedan auto ukraden. Nakon toga smo slučaj prijavili policiji. Zahvaljujem se policiji koja je brzo reagovala i izvršila uviđaj, za sada ne znamo da li imaju neku informaciju”, izjavio je Aleksandar Jovanović za RTK 2.

Izvor :
Medija centar Čaglavica