Veterani OVK pokušali da upadnu u Skupštinu Kosova

Vetarni OVK su nakon u okupljanja ispred Skupštine Kosova razbili ograde i ušli u dvorište Skupštine, pri čemu je jedan pripadnik kosovske policije povređen, izveštavaju prištinski mediji. Kako javlja Agencija Anadolu, policija je upotrebila suzavac.

Ogranizatori protesta nezadovoljni su neuključivanjem boračkih kategorija u povećanje minimalne zarade u Nacrtu zakona koji se danas nalazi pred poslanicima kosovske Skupštine.

Protest je započeo mirno oko 10 sati, pre skupštinske sednice na kojoj je na dnevnom redu Nacrt zakona o minimalnoj zaradi.

Međutim, nešto pre 11 sati veterani OVK su probili zaštitnu ogradu i pokušali da uđu u zgradu Skupštine. Policija Kosova je reagovala suzavcem, a vrlo brzo su se pojavile i specijalne jedinice Policije Kosova, javila je Agencija Anadolu.

Veterani OVK su i nakon toga pokušavali da uđu u Skupštinu kako bi prisustvovali sednici.

Vršilac dužnosti predsednika OVK Faton Kljinaku poručio je da zakon o minimalnoj zaradi ne treba da bude izglasan u Skupštini, dodajući da se kroz ovaj zakon nastoji da se uklone veterani.

„Moramo da protestujemo zbog vrednosti tog rata, imali smo sastanak sa vladom i pokazali smo svoje stavove“, dodao je on.

Izvor :
RTV KIM, Danas