Večeras „Ženidba“ u Gračanici

Nakon letnje pauze Narodno pozorište u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici, a koje funkcioniše u sistemu Republike Srbije otvara jesenju sezonu.

Predrag Radonjić, direktor Narodnog pozorišta, izjavio je na konferenciji za medije koja je organizovana povodom početka jesenje sezone da je zbog situacije sa pandemijom koronavirusa njen početak bio neizvestan. 

“Nismo bili u situaciji da za oktobar mesec bilo šta isplaniramo, nismo znali kako će se situacija razvijati, ali svakao je ideja i plan da u toku ovog dela sezone do nove godine, a i nakon nove godine pojačamo maksimalno broj naših izvođenja na Kosovu i Metohiji svih naših predstava, koliko to bude bilo moguće”, rekao je Predrag Radonjić.

Jesenja sezona večeras će svečano biti otvorena trideset četvrtim izvođenjem predstave “Ženidba” Nikolaja V. Gogolja u režiji Milana Karadžića.  

“Ja se nadam da će ova predstava uskoro dobiti jubilej i da će ovo biti prva predstava posle rata koja će doživeti jubilej od 50 igranja. To hoćemo sigurno. Radujem se novoj sezoni kao i uvek. Prosto bez pozorišta ne možemo da živimo. Postoje filmovi, serije i to je sve lepo, ali generalno ne možemo mi bez pozorišta da živimo”, rekao je glumac Milan Vasić. 

“Naravno da mi je velika čast što ću igrati u ovoj predstavi koja je jedna od naših najuspešnijih. Nama je jako lepo dok igramo ovu predstavu. Mi pre svega uživamo kao glumci, a onda uživa i publika”, rekla je glumica Milena Jakšić. 

“Evo nas na početku nove sezone. Sinoć smo imali jako uspešno gostovanje u Kumanovu i prošli smo jako dobro. Sala je bila puna koliko je mogla da bude, kako to inače bude u Kumanovu. Ja mogu slobodno da kažem da je to jedan pozorišni grad zbog tih dana komedije”, rekao je glumac Igor Damjanović. 

Glumci Narodnog pozorišta u Prištini će u ovoj sezoni raditi na predstavi “Sumnjivo lice”. 

“Očekuje nas rad na još jednoj predstavi, a to će biti Nušićevo “Sumnjivo lice” u režiji Milana Neškovića i negde je ideja, plan, nada i verujem da će biti tako, da to bude još jedna naša veoma kvalitetna i dugovečna ansambl predstava koju ćemo igrati sa dosta uspeha, prvenstveno na Kosovu i Metohiji, a zatim i u drugim sredinama“, rekao je Radonjić.  

Narodno pozorište u Prištini ove godine obeležava sedamdeset treću godinu svog postojanja. 

Izvor :
Medija centar Čaglavica