Uskoro grčanrska radionica za decu u Gračanici

Dom kulture „Gračanica“ organizuje grnčarsku radionicu za decu „Vredne ruke“ i poziva decu uzrasta od 7-12 godina da se prijave na učešće.

„Deca će na ovoj radionici imati priliku da učestvuju u procesu rada i izrade umetničkih predmete od gline. Mališani će oprobati svoja umeća i razvijati veštine“, navodi se u saopštenju.

Radionice će početi u ponedeljak 02. oktobra, a orgaizatori su predvideli organizaciju osam radionica i sastojaće se iz praktičnog, teorijskog dela kao i rada po grupama.

„Starija grupa urasta 11 i 12 godina počinje u 10:30 časova, a malađa grupa urasta od 7 – 10 godina počinje sa radom u 13 časova. Radionice će se održavati u prostorijama Doma kulture „Gračanica“ (biblioteka). Broj dece biće organičen“, navodi se dalje u saopštenju.

Predavač će biti primenjeni umetnik – grnčar Dobrivoje Furunović.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na telefon 038/ 65- 488 ili doći lično u prostorije Doma kulture „Gračanica“ kod Dragane Đokić od 09 -14 časova.

Cilj ovoj projekta je da obezbedi interaktivno, zanimljivo neformalno obrazovanje i kvalitetno provedeno slobodno vreme. Nakon završene radionice biće organizovana izložba radova.

Pokrovitelj grnčarske radionice „Vredne ruke“ je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Izvor :
Medija centar Čaglavica