UNS: Prva donacija za novinarski dom u Gračanici

Zaposleni i prijatelji firme Informatika a.d. Beograd, novinarke Mira Srećković i Dragana Milosavljević, predstavnice redakcije “Naša mesta” Sanja Kapetanović i Snežana Bogić posetili su Društvo novinara Kosova i Metohije i tom prilikom predsedniku UNS-a Živojinu Rakočeviću uručili prvu donaciju za izgradnju novinarskog doma u Gračanici.

Tokom dvodnevne posete Gračanici, u pratnji generalnog sekretara Udruženja novinara Srbije (UNS) Nina Brajovića, grupa iz Beograda upoznala se sa znamenitostima Opštine Gračanica. Na kraju posete obišli su i ogranak UNS-a na Kosovu.

Sa predsednikom UNS-a Živojinom Rakočevićem razgovarali su o uslovima rada novinara na Kosovu i planovima za izgradnju novinarskog doma u Gračanici. U želji da pomognu njegovu izgradnju uručili su novčanu pomoć.

Novinarski dom u Gračanici trebalo bi da bude sedište Udruženja novinara Srbije na Kosovu i mesto otvoreno za sve novinare bez obzira na nacionalnost. Ideja je da Novinarski dom ima i muzej srpskih medija sa Kosova, funkcionalni studio za uključenja iz Gračanice sa montažnom jedinicom i opremom za audio-vizuelna snimanja, kao i klub „Reporter“.

Zamisao je da novinarski dom bude samoodrživ.

Izvor :
UNS, Kim