UNS i UNS na Kosovu: Omogućiti nesmetan rad televiziji Klan Kosova

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu protestuje zbog odluke kosovskog Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine da potvrdi oduzimanje licence na osnovu koje radi televizija Klan Kosova i traži da se ovom mediju omogući nesmetan rad.

Komisija za razmatranje žalbi za registraciju preduzeća odlučila je u petak, 28. jula, da je Agencija za registraciju preduzeća Kosova postupila u skladu sa zakonom kada je suspendovala odobrenje na osnovu koje posluje televizija Klan Kosova.

Kako je saopšteno iz ovog Ministarstva, odlukom Komisije ovaj slučaj je okončan u okviru Ministarstva, a izdavač ovog medija ima pravo da podnese tužbu nadležnom sudu.

Podsećamo, Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine je 14. juna podnelo krivičnu prijavu protiv Trgovinskog preduzeća Klan Kosova sa tvrdnjom da su u poslovnoj dokumentaciji ove firme gradovi Peć i Đakovica u Srbiji. 

UNS i UNS na Kosovu ističu da je ova odluka nedopustiva i vide je kao akt cenzure koji dovodi do ugrožavanja slobode medija i medijskog pluralizma.

Izvor :
UNS