UNS I DNKiM: Zaposleni u Opštini Gračanica da prestanu sa ometanjem i pritiscima na novinare

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) protestuje zbog ometanja na radnom zadatku snimatelja Radija KIM Živorada Arsića od strane zaposlenog u Opštini Gračanica Miloša Stevića i zahteva da ovakva praksa prema novinarima i medijskim radnicima prestane.

 „Juče ujutru, oko 8.30 bio sam na terenu sa koleginicom, gde smo pratili polazak okupljenih iz Lapljeg Sela na protest u Rudaru. Prišao mi je zaposleni u Opštini Gračanica Miloš Stević, tražeći da prekinem sa snimanjem. Rekao sam da neću to da uradim i da imam parvo da snimam  On se tada okrenuo i otišao”, navodi za UNS snimatelj Radija Kim Živorad Arsić.

Urednica Radija KIM, Zorica Vorgučić, u izjavi za UNS kaže da ovo nije prvi put da ekipa njihovog medija doživljava neprijatnost od zaposlenog u Opštini Gračanica Miloša Stevića. 

 „Pre dve godine naš snimatelj Arsić doživeo je sličnu neprijatnost od iste osobe dok je bio na radnom zadatku. Tada je, ispred zgrade Opštine, na Novogodišnjem humanitarnom bazaru, čiji je Stević bio organizator, zabranio ekipi naše medijske kuće snimanje rekavši da ‘Kim ne može da snima’”, kazala je Vorgučić.

UNS i DNKiM pozivaju pre svega institucije ali i pojedince da  prestanu  sa pritiscima i diskriminacijom novinara i medija i  da se medijskim radnicima omogući rad. 

Izvor :
UNS