UNS i DNKiM: Gradonačelnik Štrpca Jevtić da ne vređa i ne diskriminiše novinare

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osuđuje vređanje i diskriminaciju novinara Radio televizije Kosova 2 (RTK2) Bojana Tomića od strane gradonačelnika Štrpca Dalibora Jevtića.

Bojan Tomić rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da mu je Dalibor Jevtić u četvrtak kada su ga sačekali novinari nakon uključenja uživo u program RTS-a rekao da „samo on ne može dobiti izjavu, jer nije novinar i neprestano širi neistine“.

Tomić tvrdi da je Jevtić uz ove reči odbio da odgovori na njegovo pitanje povodom akcije kosovske policije u Štrpcu, a da je zatim dao izjavu ostalim novinarima, koju je tada snimila i njegova ekipa. Kao razlog za ovakvu reakciju, novinar RTK2 navodi prilog o kvalitetu vode za piće, koji je on napravio pre dve nedelje.

„Izneo sam činjenice i pitao građane, koji su tvrdili da je kvalitet vode u Štrpcu izuzetno loš i da voda nije za piće. Voda se dopunjuje i iz reke, a nakon kiše voda je mutna i neispravna. Probao sam da razgovaram na tu temu i sa komunalnim preduzećem i za opštinom, ali nisam uspeo“,  rekao je Tomić.

Dalibor Jevtić je sve demantovao i rekao za UNS da nikada u svojoj karijeri nije na taj način odbio saradnju sa novinarima.

„U Štrpcu su jako teški dani iza nas, a pritisak na građane Štrpca i mene kao gradonačelnika traje već duže vreme, a za taj pritisak se koriste institucije i građani. Pitam se samo da li je ovo deo tog istog scenarija, jer zaista ne znam šta bi mogao biti povod ovakvog napada i najblaže rečeno neistina gospodina Tomića“, rekao je Jevtić za UNS.

Izvor :
UNS