UNK: Oružane pretnje novinarima T7 kod Leposavića

Udruženje novinara Kosova (AGK) osudilo je incident u kojem je, kako su naveli, prećeno timu prištinske televizije T7 vatrenim oružjem iz automobila koji ih je potom i pratio. 

Novinar U.B. i snimatelj P.G. su, kako je javila njihova televizija, „otišli u Leposavić kako bi izveštavali o krijumčarenoj robi koju je zaustavila Kosovska policija u selu Jošanica“.

Međutim, kako dodaju, na putu do ovog sela automobil u kojem su bila tri naoružana muškarca jurio televizijsku ekipu.

T7 je objavio i video, kako su naveli, „potere“, te izvestio i o tačnoj registarskoj oznaci automobila koje ih je pratio.

Dodaju i da su lica u automobilu „uperila pištolj u tim T7, tražeći da zaustavi auto“.

„Potera za njima je okončana tek kada su se približili mestu gde se nalazi specijalna jedinica Kosova (Bistrički most, prim. aut). Tim T7 je o svemu posvedočio u policijskoj stanici u Zvečanu”, navodi Udruženje novinara Kosova, ne navodeći kada se incident dogodio.

„UNK najoštrije osuđuje napad i upozorava na nesigurnost sa kojom se suočavaju timovi novinara koji odlaze iz Prištine da izveštavaju sa severa“, navodi se u saopštenju.

Ovo udruženje poziva lokalne i međunarodne bezbednosne snage da omoguće bezbednost novinarima kako bi obavljali svoj posao.

Izvor :
Kim