Ulutaš: KFOR posvećen naporima međunarodne zajednice za trajnu bezbednost

KFOR je posvećen naporima međunarodne zajednice za trajnu bezbednost širom Kosova i regiona, poručio je komandant mirovne misije NATO snaga na Kosovu general major Ozkan Ulutaš na sastanku sa predstavnicima EU i Euleksa.

„Uključujući aktivnosti KFOR-a, saradnju KFOR-a sa kosovskom policijom i Euleksom i njegove tekuć́e bezbednosne napore u podršci dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU“, navedeno je u saopštenju KFOR-a na Fejsbuku povodom sastanka kome su prisustvovali šef Kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog, ambasadori zemalja članica EU i šef EULEKS-a general major Đovani Pjetro Barbano.

Ulutaš je istakao nepokolebljivu posvećenost KFOR-a da podrži sve napore međunarodne zajednice za stabilnost i bezbednost na Kosovu i za mir u regionu.

„KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat, na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti, da omogućuje bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u bilo kom trenutku i na nepristrasan način“, zaključeno je u saopštenju na zvaničnom Fejsbuk nalogu ove misije.

Izvor :
Radio Mitrovica Sever