Uklonjen bilbord sa počasnim građanima Zvečana

Kosovske vlasti uklonile su bilbord na magistralnom putu između Srbovca i Banjske, na kom su se nalazile slike počasnih građana opštine Zvečan.

Na bilbordu se nalazila slika Zvečanske tvrđave, logo opštine Zvečan i slike počasnih građana – predsednika Srbije Aleksandra Vučića, teniskog šampiona Novaka Đokovića, nedavno preminulog kolorektalnog hirurga Zorana Krivokapića, srpskog diplomate Jugoslava Kostića, ruskog predsednika Vladimira Putina, bivšeg direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i direktora Odbora za pomoć KiM Momčila Arlova, podseća KoSSev.

Uklanjanje bilborda pratio je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja zajedno sa ministrom administracije lokalne samouprave, Eljbertom Krasnićijem.

„Republika Kosovo je jasno definisana po pitanju demokratskih vrednosti i evroatlantske orijentacije, dok kao institucije ostajemo posvećeni zakonu i redu i primeni ustavnosti u svakom delu naše zemlje. Ovim bilbordima i slikama fašista i agresora poput Vladimira Putina i protivnika naše države neće biti mesta u našoj državi“, napisao je na Fejsbuku kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja.

Istovremeno je poručio da će jedini simbol Srbije u okviru Kosova „biti njena ambasada u Prištini“.

Izvor :
KoSSev