Uhapšenom Srbinu određeno policijsko zadržavanje od 48 sati

Srbinu Milun Milenković koji je uhapšen u današnjoj akciji specijalne jedinice Kosovske policije u severnom delu Mitrovice, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati.

To je za Radio Kontakt Plus potvrdio njegov branjenik, Nebojša Vlajić, precizirajući da se Milenković trenutno nalazi u policijskoj stanici u Prištini.

„Obišao sam ga danas posle podne. U roku od ovih 48 sati mora da bude izveden pred sudiju, kako bi se odlučilo o eventualnom pritvoru“, naveo je advokat Vlajić.

Dodao je da se on sumnjiči za učešće u incidentu ispred kancelarije Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice, kao i u događajima 29. maja u Zvečanu.

Podsetimo, kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, naveo je na Fejsbuku da je uhapšeni Milun Milenković navodno vođa „Civilne zaštite“, ali i organizatora napada na KFOR u Zvečanu.

Inače, hapšenje je izvršeno u centru grada nešto iza podneva, kada su specijalci sa dugim cevima upali u frizerski salon i iz njega izveli Milenkovića koristeći potom i suzavac kada su se građani pobunili.

Izvor :
Radio Kontakt Plus