Uhapšena još jedna osoba osumnjičena za ubistvo Olivera Ivanovića

Kosovska policija uhapsila je sinoć M.M. osumnjičenog da je aktivno učestvovao u ubistvu političara Olivera Ivanovića, saopšteno je iz Specijalnog Tužilaštva Kosova.

Kako se navodi, naredbom Specijalnog tužilaštva Kosova, kosovska policija uhapsila je sinoć M.M. srpske nacionalnosti, pod sumnjom da je aktivno učestvovao u izvršenju krivičnog dela „Učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“ iz člana 283 stav 3. KZRK u vezi sa krivičnim delom „Teško ubistvo“ prema članu 197 stav 1.9. KZRK, u ubistvu pokojnog Olivera Ivanovića, zajedno sa okrivljenim N.S., M.R., R.B. i S.A., za koje se suđenje odvija u Osnovnom sudu u Prištini.

Iz Specijalnog tužilaštva je saopšteno da je od početka 2019. godine uhapšeni nedostupan organima tužilaštva, iako je na snazi bio nalog za njegovo hapšenje, osumnjičeni M.M. uhapšen je 19.10.2022. u večernjim satima.

Dodaje se da će prema Zakoniku o krivičnom postupku u zakonskom roku biti podnet zahtev za određivanje mere pritvora, kako bi se krivični postupak nesmetano nastavio.

Izvor :
RTV KIM