Uhapšen maloletnik, pretresi u Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku

Zamenik regionalnog direktora Kosovske policije Veton Eljšani izjavio je za Kontakt plus da je uhapšen jedan maloletnik zbog izazivanja mržnje i da je sa još trojicom obavljen razgovor.

“Noćas, jedan sat posle ponoći zatečena je osoba kako lepi neke pamflete koji su nakon provere doveli do pokretanja slučaja izazivanja mržnje”, rekao je Eljšani za Kontakt plus. 

Ovo lice je privedeno po nalogu tužioca, a do sada su identifikovane još četiri osobe. Sa trojicom su obavljeni razgovori, pronađeni su materijalni dokazi koji potkrepljuju krivično Delo izazivanje mržnje, a trenutno radimo na razgovoru sa 5. licem u vezi sa ovim slučajem, naveo je Eljšani.

“Osim prve osobe koja je uhapšena, ostale 3 osobe su puštene nakon obavljenog razgovora po redovnom postupku. Sve identifikovane ili intervjuisane osobe (uključujući i pritvorenika) su malololetne osobe,” naveo je Eljšani. 

Više od 1.500 takvih pamfleta je zaplenjeno. Do sada su izvršene četiri racije (3 Severna Mitrovica, 1 u Zubin Potok), kazao je policijski zvaničnik. 

Izvor :
Radio kontakt plus, Medija centar Čaglavica