Ugljanin: Računi za struju na severu u suprotnosti sa prethodnim dogovorima

Predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica, Nedžad Ugljanin, izrazio je zabrinutost zbog računa za električnu energiju koji su tokom ove nedelje pristizali građanima ove opštine, navodeći da su u suprotnosti sa prethodnim dogovorima i očekivanjima.

Prema njegovim rečima, prethodni dogovori predviđali su paušalno plaćanje struje dok se ne uspostavi elektronski sistem naplate.

Građanima Severne Mitrovice, nakon predračuna, u prethodnim danima stizali su i računi u iznosu od preko nekoliko stotina evra za struju.

Potom se kompanija Elektrosever oglasila saopštenjem u kom je navela da je počela sa distribucijom računa po utrošenoj električnoj energiji u četiri opštine na severu Kosova i ujedno naglasila da je svojim korisnicima omogućila „niže cene struje na prostoru KiM“.

Međutim, prema rečima Nedžada Ugljanina, prethodni dogovor predviđao je samo paušalno plaćanje struje dok se ne uspostavi elektronski sistem naplate, te da o dodatnim računima sa realnim stanjem nije bilo ni reči. O tome je, kaže, razgovarao sa predstavnicima Elektrosevera pre mesec i po dana i da ga je novonastala situacija, kao i građane, veoma iznenadila.

„Dogovor u kom sam ja učestvovao je da će paušal biti 21,60 evra za domaćinstva, a 25 evra za lokale, dok se ne uspostavi elektronski sistem i ništa iznad toga”, navodi Ugljanin.

Najavljuje da će razgovarati sa nadležnima u Elektroseveru, kako bi se ovo pitanje pokrenulo.

„Juče sam čuo tu zapanjujuću vest i preuzimam obavezu da porazgovaram sa nadležnima u Elektroseveru, u ime institucije, a imam pravo i kao građanin. Moramo da iznesemo ovo pitanje“, kaže Ugljanin.

Poručuje da i ostali građani imaju pravo da se žale i obrate čak i sudskim organima ukoliko smatraju da je potrebno i da će ih on, na čelu sa Skupštinom, podržati.

„Ja sam spreman da idem zajedno sa njima, s obzirom na to da znam kako je tekao ceo proces razgovora sa mnom od strane relevantnih predstavnika Elektrosevera. Ako treba, zastupaćemo ih. Te cifre nisu u obavezi da plate, jer pravno nije obavezujuća odluka plaćanja na osnovu kako se nekom ćefne, nego na osnovu ugovornih obaveza i dogovora, a to je paušal“, zaključio je Ugljanin.

Izvor :
Radio Kontakt Plus