U toku nova runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu

Nova runda dijaloga Beograd-Priština u Briselu počela je oko 10:15 bilateralnim sastankom direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića sa specijalnim predstavnikom za dijalog EU Miroslavom Lajčakom, javlja evropski dopisnik N1.

Tema sastanka je regulisanje dinarskog platnog prometa na Kosovu.

Kasnije će uslediti i sastanak sa delegacijom Beograda u kojoj su predstavnici Ministarstva finansija i Banke poštanske štedionice.

Nakon sastanka sa predstavnicima Beograda, delegacija Kosova će imati bilateralni sa Lajčakom.

Nakon toga videće se da li će biti zajedničkog susreta.

Podsećamo, portpartolka Evropske unije Nabila Masrali izjavila je u ponedeljak da su i Beograd i Priština potvrdili učešće na današnjoj rundi dijaloga o normalizaciji odnosa.

Prema njenim rečima, razgovaraće se o uredbi Centralne banke Kosova o gotovinskom plaćanju.

U ponedeljak je i Centralna banka Kosova (CBK) potvrdila da će njeni predstavnici učestvovati na sastanku. CBK je navela da je pre izvesnog vremena izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa Narodnom bankom Srbije (NBS).

Zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi je pre nekoliko dana izjavio da ni on, ni neko od njegovih saradnika u okviru pregovaračkog tima Kosova neće učestvovati na sastanku u Briselu, jer, kako je kazao, „dinar nije tema pregovaračkog procesa“.

Beograd je potvrdio da će Srbiju predstavljati šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavni pregovarač Petar Petković.

Izvor :
Kim, N1