U srpskim sredinama na Kosovu novih 75 slučajeva koronavirusa

Prema najnovijim zvaničnim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu registrovano je 75 novih slučajeva kovida-19, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

Iz Kriznog štaba kažu da je testirano 189 uzoraka, a da je registrovano novih 75 slučajeva zaraze i to u sledećim opštinama: Leposavić (28), Kosovska Mitrovica (21), Zvečan (8), Zubin Potok (6), Gračanica (5), Štrpce (4), Kosovska Kamenica (1), Prilužje (1) i Prizren (1).

Trenutno je aktivno 409 slučajeva infekcije, navodi se u izveštaju.

Ukupan broj obolelih po opštinama: Kosovska Mitrovica (2.211), Zvečan (1.183), Leposavić (1.248) i Zubin Potok (780).

U srpskim sredinama južno od Ibra registrovano je 1.923 slučajeva infekcije.

Od posledica koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu do sada je preminulo 176 osoba.

Prema zvaničnim podacima, testirano je ukupno 24.641 lice, a obolelo je 7.345.

Gračanica: Na kovid pozitivna još pet lica

Na području opštine Gračanica koronavirus je potvrđen kod još pet lica, saopšteno je iz Kriznog štaba. Porodicama obolelih određena je mera samoizolacije.

Iz Opštine Gračanica apeluju na građane i privredne subjekte da se pridržavaju mera i preporuka za smanjenje broja obolelih, na obavezno nošenje zaštitnih maski, držanje distance, pojačano održavanje higijene, kao i poštovanje mera ograničenja broja okupljenih, kako u zatvrenom tako i na otvorenom.

Napominju da struka poziva na vakcinaciju, a opštinska inspekcija intenzivno kontroliše poštovanje mera zaštite i svako ko ih bude kršio biće kažnjen.

Izvor :
Radio Kontakt Plus