U Severnoj Mitrovici opet protest zbog „pogoršanja situacije“ i „neispunjenih zahteva“

U Severnoj Mitrovici sutra će biti održan još jedan protest, kako je najavljeno – upozorenja, zato što Srpska lista i Aleksandar Vučić „nisu ispunili“ zahteve koje je ova grupa građana iznela na prethodnom protestu 8. januara. U međuvremenu stvorili su se i novi razlozi – „pogoršanje situacije“ – od ranjavanja na Bistrici, preko tablica do francusko-nemačkog predloga.

Sutrašnji protest kod spomenika Knezu Lazaru u severnom delu Mitrovice, simbolično u 12.01 časova najavio je poverenik Pokreta za odbranu KiM, Nebojša Jović, koji je bio i jedan od učesnika na prethodnom protestu.

Povod za novo okupljanje, kako je naveo Jović, jeste neispunjavanje ovih zahteva od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske liste.

Poručuje i da se u međuvremenu situacija na Kosovu, a posebno na Severu znatno pogoršala:

„S obzirom na to da je situacija na Кosmetu, posebno na severu, u međuvremenu znatno pogoršana, pre svega novim pokušajem ubistva Srba od strane ROSU jedinica na punktu Bistrica, zatim zabranom upravljanja vozilom КM tablica, kao i najavom predsednika Srbije o početku realizacije francusko – nemačkog predloga koji za rezultat treba imati davanje stolice (samim tim i nezavisnosti) Кosova u UN…pozivamo sugrađane naše da novim okupljanjem upozorimo naš državni vrh da mora rešavati probleme koje nam je svojim nečinjenjem i pogrešnim činjenjem, napravio. Na samom protestu najavićemo i konkretne poteze i akcije koje ćemo preduzeti kako bi nas državni vrh Srbije čuo i rešio navedene probleme naše“.

Zato će na sutrašnjem protestu, kako navodi Jović, upozoriti državni vrh „da mora da rešava probleme koje je sopstvenim nečinjenjem ili pogrešnim činjenjem napravio“.

Ujedno najavljuje da će otkriti konkretne poteze i akcije koje će preduzeti „kako bi državni vrh čuo i rešio probleme“.

Izvor :
Kossev